FAILA FOTOGRAFERING

Idag så skulle jeg, mamma og pappa ut en tur og ta bilder foran Operaen i Oslo, og Holmenkollen. I tillegg skulle vi i stallen og ta litt julebilder av meg og Herkules. Selvfølgelig er det snøstorm i Oslo i dag, så vil vel ikke si at bildene akkurat ble vellykket, men det får så være. Bildene foran Operaen og Holmenkollen skal vi bruke i USA søknaden.

Haha lekkert ... spesielt hestebildene! kos.

Men siden det er 1. søndag i advent så har jeg kommet skikkelig julestemning! Snø ute, lys på trærne, juletretenning ute og vi har begynt å pynte til jul. Jeg ELSKER julen! Kanskje fordi jeg bursdag 22. desember.. Men også fordi det er en utrolig koselig tid!

Julen er også en veldig mørk tid, så i går kveld var jeg alene hjemme en liten stund før jeg dro ut, så da slukket jeg alle lysene i hele stua, skrudde av tv'n, skrudde på julemusikk, og tente alle stearin og te-lys vi har. Skikkelig koselig egentlig, og romanstisk! haha ..

Har selvfølgelig tatt noen bilder av det også! Haha ..

Tatt i går, har kommer 1243 ganger så mye snø nå ..

God stemning :-)) 

Var ikke mange som hadde trosset være akkurat.. På andre juletretenninger pleier det å være 3-4 ringer rundt treet.. haha kaldt!Det første lilla lyset er tent, god 1. søndag i advent foax!Kos dere videre i kveld folkens :)
NOE JEG VIL LÆRE MEG OG TA MED MEG FRA USA

Har fått stempelet fra skolen nå, endte med at jeg dro til rådgiver og fikk mast meg til det.. haha! har også fått scannet inn og lastet opp de fire første sidene som skal det, så nå har jeg igjen og ta bilder (Skal ut på "photoshoot" med mamma og pappa i morgen) og bcg-testen og første Hepatitt B sprøyte! Jeg ser at å trykke på Sumbit knappen kommer nærmere og nærmere :):)

Jeg bare bruker WE HEART IT bilder jeg, siden jeg ikke har noen nye og interessange bilder som har med teksten å gjøre..

 

 

i dette innlegget skal jeg ramse opp noen ting jeg vil ha lært meg, eller tatt med meg fra mine 10måneder i USA, for når jeg reiser vekk helt alene til et helt annet land i 10 måneder må jeg jo lære meg noe og ha opplevd noe spesielt.

 

1. Jeg har så sinnsykt lyst til å lære meg å ri Western!!!! Kanskje jeg skal bli skikkelig sånn western-chick? Og gå rundt med pistor, skjorte og cowboy hatt ... Eller kanskje jeg bare skal bli indianer?

4922340629_00d35eb54e_z_large

 

2. Jeg vil være 100% mer selvstendig enn deg jeg er nå.

 

3. Venner for livet!

Tumblr_lch1iibz7n1qdbbywo1_500_large

 

4. Fått meg en familie nr. 2!

 

5. Lært meg å kjenne en ny kultur

 

Og lista fortsetter ... Hva forventer dere å ha med dere hjem fra USA?

 

JEG GLEDER MEG!!! ÆÆÆÆÆH

Tumblr_lcbyu0swey1qc9f0co1_500_large

 

 
AT DET SKAL VÆRE SÅ VANSKELIG Å FÅ ET STEMPEL!!

Organisasjonen jeg reiser med i USA, ISE, krever at jeg får et stempel på et ark hvor det står karakterer fra niende og tidende + fag og antall timer jeg har de fagene i uka. Jeg fikk beskjed om at jeg bare trengte en underskrift fra hvilken som helst lærer og et stempel fra skolen. Høres ikke så vanskelig ut nei? Jeg har nå holdt på i tre dager for å få det stempelet ...

Th_500_364_1290296434_tumblr_lbqmbhmzge1qdqbdjo1_500_large

we heart it

 

Jeg gikk opp på kontoret etter at jeg fikk beskjed om det fra læreren, og sa at jeg trenger et stempel på det her. Okei sa damen og begynte og lese "Det er kan ikke jeg stemple, for det her kan være hvem som helst" Okei. Så hun trodde ikke på at det var meg fordi navnet mitt ikke sto der, så jeg sa at jeg bare kunne vise henne hele skjemaet, for navnet mitt står der, og det ligger på pcn min "NEI" Jeg bare kjente at jeg begynte å bli en smule irritert, men klarte å holde det inni meg litt lenger. Så spurte jeg hva jeg måtte gjøre for å få det stempelet "Nei det  vet ikke jeg vel." Sa hun. "men jeg MÅ nesten ha det stempelet for at jeg skal få søknaden godskjent!" (vet ikke om det er sant jeg.. Meen vi sier det .. haha! "Det er da ikke mitt problem" Sa damen. Fy f*en var jeg pissed! Så jeg sa bare "Vet du hva. Det her gidder jeg faen ikke. Herregud at det skal være så jævlig vanskelig for dere" Så gikk ut av rommet, smalt igjen døra så hardt jeg kunne, og gikk min vei.

Senere snakket jeg med mamma, og hun begynte bare å le når jeg sa "Aner du hvor sur jeg ble eller??" Da sa hun noe som det her "hahaha, jaaaa. jeg kan jo se det godt for meg!" Så jeg fikk hun til å sende mail til kontaktlæreren min og spurte om hun kunne ordne det, og det skulle han. SÅ ENKELT VAR DET! Så nå kan de kjerringene (oops..) på kontoret bare ... jaaah, skal ikke si hva jeg syns om de her!

 

59961_1658154774123_1244748668_31834890_4954889_n_large

We heart it

 

Så nå er Marie glad igjen ;)))

 

Har forresten fått time til den BCG testen på mandag. Så må det vente tre dager (ell no) før jeg får svar på den. OG ETTER DET ER JEG FERDIG :D digggg!!!

 

Hvordan går søknadsprosessen deres?

Er kontordamen på skolen deres like pissed?
BLOGGEN DIN??

Tusen takk for at dere er så flink til å kommentere! Gir meg masse lyst til å blogge :))

 

Nå har jeg gjort ferdig ALT i søknaden, yay! Eller, jeg har igjen å scanne inn alle arkene, og ta Hepatitt B sprøyten og den skin-testen for BCG. Også var det en Booster til en eller annen sprøyte. Men det betyr at det jeg nesten er helt ferdig. GOD FØLELSE!

 


Bildet har ingenting med innlegget å gjøre, eller joo.. det er jo med i søknaden! men samme det.

 

Men hva er linken til bloggen din (KUN USA BLOGGER!)?? Ser at flere at lagt igjen en kommentar om at de har lenket meg, og det er superkoselig! Men glemmer å gjøre det når jeg ser kommentaren. Så om alle som leser det her, og har egen USA-blogg kunne lagt igjen linken til bloggen sin, hva de heter og når de skal/er i USA så hadde det vær konge, så skal jeg få lenket dere!

 

Forresten, siden dere er så superflinke til å kommentere og lese fortiden, kan dere legge igjen noen spørsmål? Jeg har jo spørsmålsrunde folkens!

http://mmarieiusa.blogg.no/1289418120_sprsmlsrunde.html#comment

Trykk på lenken for å komme til spørsmålsrunde bloggen, og legg igjen noen spørsmål om alt mulig! Så skal jeg svare så godt jeg kan :))

 

Marie.
STATVALG, REGIONSVALG ELLER IKKE NOE ???????

Trenger serr hjelp! Hva har dere valgt? Hva anbefaler dere? Jeg har ingen anelse om hva jeg skal gjøre, men regionsvalg frister... aaaah, HJELP! FORTTTTTT
LEGEBESØKET

I går var jeg hos legen, og fikk fylt ut alt hun skulle fylle ut. Hun lo godt av en del av det som skulle fylles ut, og det skjønner jeg godt, utrolig mye rart de folkene borte i USA skal vite om deg ... Måtte ta urinprøve for å sjekke proteininnholdet og sukkerinnholdet. Må også snakke med helsesøster for å få hun til å ta en "skin test" for å sjekke at BCG-sprøyta jeg tok i niende er der. Fikk du svar på det du trengte nå, André :) ?

 

Hun skulle også krysse av på alt mulig rart om hvordan jeg så ut og hvordan min generelle "form" er, om man kan kalle det det. Knærene mine  ble heldigvis godskjent, fordi vi satser på at de er friske før jeg drar!Beklager kort innlegg, men er så trøtt at jeg ikke orker mer ...  men skal komme med et innlegg om hva jeg har skrevet på søknaden og hva jeg har igjen osv.

 

Snakkes:)
Godt igang med søknaden!

Nå føler jeg at jeg er godt i gang med søknaden! Har fylt ut 5 ark ferdig, engelsk læreren holder på med de to arkene hun skal fylle ut, var hos rektor idag så han fyllte ut det arket han skulle fylle ut, og på mandag morgen skal jeg til legen, så hun skal fylle ut arkene hun skal fylle ut. Haha masse å gjøre, men går fremover :-) !

Skal begynne på brevet til vertsfamilien nå snart tenkte jeg ... noen GODE tips til hva jeg burde skrive om ?feel hardcore, yeah ! .....

 

STILL MEG SPØRSMÅL DA!!!! serrr
SPØRSMÅLSRUNDE!

spør meg om alt! svarer når jeg har nok spørsmål :-)JEG KOMMER TIL Å GÅ GLIPP AV SÅ SYKT MYE

Jeg gleder meg så utrolig mye til året i USA, men samtidig er det noe som sier meg at jeg ikke skal dra. Og det noe er vennene mine.


'Bare et lite utklipp av alle de supre menneskene jeg var med i går kveld/natt/morges haha ..

Vær eneste gang vi snakker om at jeg skal til USA andreåret blir det nevnt noe som gjør at jeg tenker to ganger over om jeg faktisk vil dra fra det. Kan ta noen eksempler:

- Kommer til å savne deg så sinnsykt

- Du kommer til å gå glipp av å rulle med oss joo :( (93 kullet)

- tenk alle festene du går glipp av

- Tenk alt du går glipp av

Osvosv, det er mest ting jeg kommer til å gå glipp av altså!

Men jeg tenker også, jeg kommer til å gå glipp av så sinnsykt mye vis jeg ikke drar:

- Amerikansk High School

- Amerikansk kultur

- Amerikanske dater

- Amerikanske prom/homecoming

- Egentlig alt som har med amerika og USA å gjøre!

Så jeg tenker også at jeg får med meg utrolig masse som resten av vennene mine mest sannsynlig aldri kommer til å oppleve, og de kommer til å få gjort så mye sprell i Norge som jeg ikke får med meg. Men når jeg kommer tilbake igjen er det russebuss for alle pengene!

Selvfølgelig kommer jeg til å reise! Men vis noen av vennene mine (dere vet hvem dere er) leser dette, så må dere vite at jeg kommer til å savne dere uendelig mye! Og kommer til å nyte dette 3/4 året jeg har igjen med dere fullt ut! DERE ER BEST, INGEN SLÅR DERE <3

Men jeg kommer til å gå glipp av all morroa, åååh ......

 

 

 
Jeg har endelig fått søknadspapirene!

5 måneder med venting er endelig over! Søknadpapirene er her :-)))

Tilfeldige bilder som jeg har tatt i teksten ;-)Klokken fire idag ringte moren min meg og sa at søknadspapirene har kommet på mail. Så jeg skjekket, og ja de hadde jeg fått! Satte meg ned å leste gjennom alle infopapir, før jeg såvidt begynte å fylle ut. Har fram til nå fylt ut 3 ark! Haha, men det er en start.. Skal prøve å oppdatere jevnlig ang. søknadsprosessen min :-)

Ser forresten at jeg har begynt å få en del faste lesere, så kanskje jeg skal sette igang en spørsmålsrunde? Hva syns dere om det?

 

Noen andre som har fått søknadspapirene :-)  ?

 

M'
"Hva gikk galt Explorius?"

Dette innlegget er ikke for å rakke ned på noen i det hele tatt vis det skulle misforstås :-) Jeg bare sier min mening om denne saken, ingenting annet! Syns selvfølgelig utrolig synd på vedkommende, og føler utrolig med henne, og håper for all del at jeg ikke blir like uheldig!

I denne bloggen skal jeg hovedsakelig ta opp en blogg som ble skrevet ang Explorius av en jente som er i USA nå, og hennes foreløpige opplevelser. Dere vet nok hvem det er allerede, nemlig www.amandafl.blogg.no ! Innlegget som jeg skal holde meg til er den bloggen med overskrifen "Hva gikk galt explorius?". Jeg har lest gjennom dette innlegget sikkert 1000 ganger, og har fortsatt samme mening om det som står der.

 

Tenker at mange av dere, hvertfall dere som skal reise med explorius, har lest denne bloggen og dette innlegget. Og muligens noen av dere står igjen og angrer sinnsykt for at dere har valgt Explorius. Men jeg har fortsatt samme mening. Jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg valgte Explorius, for det som hun skriver om her kan skje med hvilket som helt av de forskjellige organisasjonene. Jeg vet om en som reiste med EF som kom en familie hvor han ikke fikk mat (bokstavelig talt), jeg vet om en som reise med Aspect og kom en familie hvor verstbroren prøvde seg på henne, jeg vet om en som reiste meg STS som kom til en familie hvor hun og en annen jente (også utvekslingselev) kom til en familie hvor vertsmoren var i krigen i Irak, vertsbrødrene gikk på college, og de bodde alene med en mann. Alt det hun skriver om er helt tilfeldig at skjedde med henne!

 

For meg så er hele innlegget et stort syteinnlegg (jada, jeg skjønner godt at hun er deppa siden hun kom til Alaska, bitteliten plass og skole osv.), og at noe av det som blir sagt er som å strø salt i såret. Sånn som ?Jeg var den eneste studenten som ikke fikk plass inni minibussen til flyplassen, og jeg frika nesten ut?. Det her føler jeg blir litt dumt å ta med, og klage over. Det er jo ikke sånn at Explorius planlegger det slik at en av utvekslingselevene ikke skal få plass i bussen, det som Amanda her ikke har skrevet om er at det kan godt hende (vet ikke om noe av det jeg skriver nå er sikkert) Explorius beklaget og prøvde så godt de kunne for å finne en ny buss. Egentlig så føler jeg at det blir nevt 20 negative sider i det innlegget her, men det kan godt hende at det også er 20 positive sider!

Jeg kjenner en jente personlig som er i USA nå, med explorius, og hun STORTRIVES! Alt det som har skjedd med Amanda er helt tilfeldig, alt det hun skriver om kunne ha skjedd hvem som helst! Jeg skjønner selvfølgelig utrolig godt at hun er frustrert og lei seg og alt det der, men vis jeg har forstått dette innlegget riktig virker det som om hun sier at Explorius planla at hun skulle få det sånn. Og at dette ikke skjer med noen andre. Men det er sånn jeg oppfatter det.

Gidder ikke gå mer inn på detalj, men dere forstår vel hva jeg mener? Hva er deres mening om dette innlegget? Grunnen til at jeg vil ta opp det temaet her, er fordi jeg får så sinnsykt mye spørsmål om hva jeg syns om explorius etter å ha lest det innlegget, og hva jeg syns om innlegget osv osv. Så valgte heller å ta det opp i en blogg i stedet for å forklare det på nytt vær eneste gang noen spør ;-)

Amanda; vis du leser dette innlegget og vil at jeg skal fjerne det, si ifra ;-)

 

M'
I wanna go to..

Først og fremst, dere som kommenterte forrige innlegg og sa dere har lenket meg. Dere er lenket hos meg også nå :-)

 

Men leste bloggen til en annen som reiser til USA som utveksling elev som sa noen steder i USA som hun gjerne vil besøke, og la til bilder. Tenkte jeg også kunne gjøre det. Så enjoy!

 

 

NEW YORK

Hvem vil vel ikke hit? Heldigvis er det Soft Landing Camp med explorius her i tre dager. Oppleve skyskraperne på alle kanter, folkemengen, de gule taxiene og alt det andre!

 

GRAND CANYON

Bare for å ha sett det egentlig :-)

 

LAS VEGAS

 

HAWAII

 

LOS ANGELES OG HOLLYWOOD

 

 

Og tuuuusen andre steder! haha.

 

Men forresten! Jeg leste enn blogg i sted om en jente som har fått fakturaene fra Explorius! Er det noen andre som har fått det og/eller søknadspapirene? Fra explorius?

 

M'Hei! I slutten av august reiser jeg til Wisconsin for å være utvekslingselev der kommende skoleår. Reiser med Explorius, og har ISE i USA. Facebook: Marie Lian Mail: lian293@hotmail.com


arkiv


Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010


kategorier


 • » Før avreise!
 • » Vertsfamilien min!


 • linker


  AFS - Hanna i Arkansas
  EF - Cathrine i California
  EF - Charlotte i California
  EF - Ingeborg i Arizona
  Explorius - Cathrine i Arizona
  Explorius - Hanne i California
  Explorius - Hanne i California
  Explorius - Lene i California
  Explorius - Marte i Alabama
  Explorius - Veronica i California
  Speak/Aspect - Julie i Arizona
  Speak/Aspect - Kaja i California
  Speak/Aspect - Synne i Arizona

  design


  Designet er laget av Katrine.

  hits