MALL OF AMERICA

Hei! Forrige lørdag var jeg på Mall of America med vertsmor og søsknene mine. Er vel ikke annet å si enn at det var svært! hadde en del tunge handleposer i henda etterhvert. Og MASSE ny klær, elsker nye klær <3 Hehe. Skal dit i morgen også, skal være med en venninne å kjøpe hmecoming dress! Så blir vel et par nye plagg, kan jo ikke unngå det der! Men kan egentlig ikke.. Menmen, lover at det ikke blir for mye Mamma  :-)

Bilder ;

Skulle legge ut et bilde til, men facebook er ganske teit nå, så får gjøre det når jeg husker det!

Men nå er klokka kvart over elleve på kvelden, så jeg skal legge meg og sove!! Skal bli flinkere til å blogge, lover :-))

 
DEN SISTE UKEN

Heeei!! Herregud så travelt jeg har det her borte! Etter at skolen startet så har ting gått i ett. På skole dagene drar jeg hjemmefra 6.30 (må stå opp 05.45...), siden bussen plukker meg opp da. Er første mann på bussen, og det tar 50 minutter, bussen er ikke akkurat ny så ikke særlig komfertabelt heller.. Satser på å finne noen som bor i nærheten, ikke at det er noen som gjør det, så jeg kanskje kan få noen til å kjøre meg til skolen! Hehe. Skolen slutter 3.05 (starter 07.40 forresten). Treningen starter 03.45, og varer frem til seks, så er ikke hjemme før i halv sju tiden! Så dere som har spurt meg om jeg kan skype med dere i løpet av ukedagene, jeg står opp mens dere er på skolen, og kommer hjem når dere har lagt dere for å sove. Så må bli i løpet av helgen :-) 

I dag var siste dag med 30 grader her borte, nå kommer høsten hit også..

Jeg har det fortsatt kjempe bra! Svømming er ikke sånn kjempe gøy, egentlig ganske kjedelig.. Gjør det bare for å holde meg i form og for ikke å bli så tjukk mens jeg er her. Men jeg er jo ikke så god til å svømme enda, men merker jo at jeg blir bedre for hver dag som går, så når jeg har blitt ganske god så kommer det nok til å bli mer morsomt! Treningene tar forresten livet av meg, er helt død når jeg kommer hjem. Svømming er mye hardere enn det ser ut som altså! Er ikke rart alle svømmere er så bola, lol. I tillegg så har jeg lekser når jeg kommer hjem, jeg gjør faktisk lekser hver eneste dag her borte, raise your hand if you're shocked! Skolen er mye mer motiverende her borte faktisk, aner ikke hvorfor, men jeg liker det! 

Vel skjer ikke så mye ellers her, var på fotballkamp i River Falls på fredag, Menomonie vant 57-7!!! Hahaha... Vi har ingen maskot for øyeblikket, heller.. Vi pleiude å være Menomonie Indians, men et par med pensjonister syns det var så nedverdigende mot native americans, så det uken her har vi stemt over ny maskot. Det står mellom; Mavericks, Lumberjacks eller Mustangs. Haha, vet ikke helt hva jeg skal si om noen av dem jeg. HUSK SPØRSMÅLSRUNDEN MIN! Hehe. 

Bilder fra den siste tiden:

Katieee :-))

Katie og Lena :-))

Brooke, Katie og meg :-))

Treningsbudds, hehe 

 

Skal på Mall og America på lørdag, så da blir det masse nye klær! Hehe, snakkes :-) 
AMUNDSON FAMILY PARTY

Denne helgen er Labor weekend, og idag er det Laborday. Vet ikke helt hva det er, men det skjer hvert fall første mandag i september hvert år. Og på vertsfars side av familien så er det en tradisjon og ha et family party hos granda Dale, som bor rett borti her. Vi var på det meste 50-60 mennesker tror jeg noen sa. Altså mange! Vi var der både lørdag og i går, altså søndag. Og dagene gikk med på å spise mat, hayrides og fourwheeler rides. Også var det noen gutter der fra freshments alderen og nedover som ikke visste noenting om Norge, så i helgen har jeg fått alle mulige slags idiotiske spørsmål. Sånn som;

"Do you speak Norwegian in Norway?"

"Is that a Norwegian phone?"

"Does people in Norway know what God is?"

Også hadde vi sittet å snakket om at jeg var fra Norge, og er utvekslingselev i kanskje 15 minutter før noen spurte om jeg hadde noen søsken i Norge. Også kommer en av guttene;

"Why would she have siblings in Norway? She's American!" 

Alle vi som satt rundt bålet bare lo, før han til slutt sa;

"Are you from Norway or something?" 

That made my day!

 

Vel, Amundson familien er svær! Og de to som startet hele familien, som da er bestemoren til vertsfar, er halvt norsk, og hun kunne flytende norsk før. Hun kunne ikke så mye nå lenger, det eneste hun klarte å si var "Jeg snakker ikke så kjempe bra norsk lengre". Haha, hun var søt :-) Chad vokste forresten opp med 6 eller 8 brødre, og faren hans hadde flere brødre og søstre, så mange var det!

Jeg hadde med meg kameraet i går, og tok bare noen få bilder. Kan legge de ut, men glemte selvfølgelig igjen kameraet hos Granpa, så vi må tilbake og hente det senere i dag. Tok noen bilder med iPhonen, så her er de;

Var en som hadde med en noen herlige valper i helga! Super søte :-))

Hayride!

Lil'sis og meg på hayride <3

Hayride igjen!

Fourwheeler ride!

puppieees :-):-)

<3<3<3<3 hehehe hadde ikke hatt noe i mot å ta med den her hjem!

På søndag gikk desverre Hilde Heltberg bort etter flere måneders kamp mot kreft. Hun var en veldig populær sanger på 80-tallet for dere som ikke vet hvem hun var. Jeg kjente hun gjennom stall og hest, og hun var en herlig dame! Så snill og hyggelig. Utrolig trist at hun tapte kampen, hun fortjente det ikke i det hele tatt! Hvil i fred, Hilde  ♥

 

Ikke glem spørsmålsrunden jeg har! KLIKK HER, for å komme til den :-) 
SPØRSMÅLSRUNDE

Siden jeg har hatt første skoledag, første svømmetrening og alt mulig annet, så tenkte jeg at det var på tide å ha en spørsmålsrunde :-) Så spør i vei! 
FØRSTE SKOLEDAG OG MIN FØRSTE FOTBALLKAMP!

I går hadde jeg min første skoledag på High School. Dagen startet 05.45, for bussen hentet meg 6.30! Woop. Jeg var den første som ble plukket opp av bussen, så satt egentlig helt i min egen verden med musikk helt til nestemann ble plukket opp. Ble skikkelig overrasket da jeg så at det var Ashlea! Hun er en av jentene jeg har skypet med, så nå har jeg selskap på skolebussen vær dag frem til hun får lappen :-) Når skolebussen hadde kommet frem til skolen, måtte vi vente til alle bussene hadde parkert før vi kunne gå av, skikkelig teit for da ble det bare en stor klynge som skulle inn gjennom samme dør, menmen.

All alone on the bus, 6.30am...

Min første time var US History 2, kjenner ingen i den klassen enda så jeg bare satt der på en måte, men det går seg til! Likte læreren veldig godt og :-) Neste time var Adult Rec, herregud for et styr det var for å finne den klassen. Vi hadde først fått beskjed om å møte på rom 116, men ingen var der, så fikk vi beskjed om å gå til Fieldhouset, men ingen var der heller, så fikk beskjed om å gå til den lille gymsalen, men ingen var der heller. Så var det en lærer som ringe rundt på halve skolen før hun fant ut at vi skulle til rom 109. Vi var 4stykker tror jeg, så vi kom 20 minutter for sent, men det gikk greit siden det var første dag. Kjente heller ingen i den klassen her, men møtte en på fotballkampen senere på kvelden som jeg snakket litt med!  

Så var det en klasse som heter INTRO Fashion & Design, var helt ok klasse, kjente heldigvis et par stykker her! Læreren var litt spess, menmen, jeg overlever 16 uker :-) Etter det har jeg Tysk 3, tror faktisk dette kommer til å bli en av favorittklassene mine! Tysklæreren var kjempe morsom, og det var svæær klasse, 31 elever tror jeg! Jeg er vant til en tyskklasse på 8 stykker liksom.. Så den klassen likte jeg! Så var det INTRO Interior Design, samme lærer, 6 utvekslingsstudenter i den klassen. Helt ok klasse det og! 

Etter det var det lunch, jeg har B-lunch, noe de fleste jeg kjenner også har. Vi er 450++ som spiser lunsj samtidig, kantina er stor, men ikke stor nok.. Heldigvis har vi to kantiner, så får delt det litt opp! De har ikke så god mat der, så kommer nok til å ta med mat hjemmefra fra og med neste uke. Geometry var neste klasse, den skal jeg helt klart bytte til noe annet! Var bare freshments der, og læreren var den kjedeligste jeg noen gang har hatt på noen skole. Så skal bytte til en annen matteklasse. Siste fag-time var Engelsk 3, likte denne klassen også skikkelig godt! Læreren var kjempe morsom :-) Etter det var det Power Hour, som egentlig bare er en klasse hvor man skal gjøre lekser eller lese i en bok. Men i går så så vi først en film som viste at det var mulig å komme seg fra ene enden av skolen til den andre på mindre enn fem minutter (har 5minutter mellom klassene). Resten av timen var bare kleint. Læreren sto der og snakket masse, og prøvde å få klassen til å si noe, men ingen sa et ord. Haha, vanskelige å forklare, men det var bare sykt kleint. Haha..

Var ikke trening i går pga. fotball kampen, så jeg måtte ta bussen hjem. Skolebussene våre kjører både High School folk, og de fra barneskolen. Så vi var 4 eller 5 fra High Schoolen som skulle med den bussen, og resten var stappa med barneskoleunger. Vi stoppet på en annen skole, og plutselig forsvant alle barna fra barneskolen, men da kom det 60 andre småunger på. Og var selvfølgelig den siste som ble sluppet av. Så det var jo gøøy... Men kom meg hjem. Klokka var fem eller noe når jeg kom hjem, bussen var en halvtime forsinket siden det var første dagen (Glad jeg har treninger etter skolen så jeg slipper det her flere ganger!), hadde en time på meg til å spise og slappe av før jeg måtte dra på fotballkampen!

Det her var skikkelig Amerikansk, vi fikk ikke gå på skolebussen før alle bussene hadde parkert. Og når alle var på, og bussene klare til å kjøre starten den borteste bussen, så den neste, og neste osvosvosv. hehe

All the kids....

Ashlea :-)

Trøtt, hehhe

The bus in my driveway! 

Og så var det fotballkampen! Jeg hadde avtalt og møte Lena (utvekslingselev fra Sveits), og noen av junior-jentene utenfor stadioen, før vi gikk inn. Menomonie skulle spille mot Cheppewa Falls, som tydeligvis er "erkerivalen", vis jeg forsto riktig. Var hjemmekamp, og stadioen var fullpakket! Vi sto rett bak rundt 20 seniors som hadde kledd seg ut i 80-tallskostymer, og rett over cheerleaderne og, så vi hadde bra plasser! Jeg og Lena hadde jo aldri vært på noen Amerikansk fotballkamp før, så vi ble skikkelig satt ut når vi så hvor mye liv det var! Kampen var sykt spennende, Cheppewa fikk første touchdown + ekstrapoeng, så fikk vi touchdown men ingen ekstrapoeng. Så stillingen var 7-6 til Cheppewa til halftime. I tredje kvarter tok det seg opp, først fikk Cheppewa Touchdown, men ingen ekstrapoeng. Så stillingen var 13-6 til dem. Så fikk vi touchdown, og enda en touchdown. Også fikk jeg ikke helt med meg hvorfor vi fikk tre poeng til, men vi vant hvertfall 20-13! 

Var utrolig morsom kamp, og ikke minst spennende! Og så gøy at vi vant! Go Menomonie! 

Lena og meg :-) 

 
Hei! I slutten av august reiser jeg til Wisconsin for å være utvekslingselev der kommende skoleår. Reiser med Explorius, og har ISE i USA. Facebook: Marie Lian Mail: lian293@hotmail.com


arkiv


September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010


kategorier


 • » Før avreise!
 • » Vertsfamilien min!


 • linker


  André i South Carolina, 2011/2012
  Caroline i Oregon, 2011/2012
  Cathrine i Arizona, 2011/2012
  Frida i Australia, 2011-2013
  Gro i Illionois, 2011/2012
  Kaja i Utah, 2011/2012
  Lene i Tennessee, 2011/2012
  Simen i Spania, 2011/2012

  design


  Designet er laget av Katrine.

  hits