THAILAND!

Endelig er jeg koblet opp på et internett som ikke er trådløst, så pcn til mamma ikke detter ut hele tiden. Så NÅ blir det blogging! 

Thailand er fantastisk, et av de beste landene jeg noensinne har vært på. Har vært i en liten by som heter Bangsaen en sime sør for Bangkok i to uker frem til nå. Bodde på noe som heter Scandinavian Village, som var en slags "camp", om man kan kalle det det, for alle oss som skulle i bryllupet. Akuratt nå sitter jeg på Lebua State Tower i Bangkok, vi har hotellrom (eller suite, siden det er et suite hotell) i 55. etasje, og har utsikt over halve Bangkok, sick! se her:Og det her er bare en liten del.

Men jeg kan jo starte fra begynnelsen. Vi tok først flyet fra Gardermoen til Schiphol, Amsterdam (GIGANTISK FLYPLSS!!), for så å ta en 11 timers flytur hit til Bangkok, gikk overraskende greit, og tiden fikk mye fortere enn jeg trodde :) Vi ble plukket opp av verdens søteste sjåfør. Bilturen til Bangsaen tok rundt en time, utrolig morsom biltur egentlig, så så masse nytt og ukjent på veien. Og fant fort ut at her i Thailand finnes det ikke trafikk regler. Første dagen var jeg bare trøtt, er egentlig alt jeg husker. Sovnet klokken ni eller noe, og sov i over 13 timer, deilig!

Vi lå noen timer i sola før vi dro inn på et senter som heter Laemtong, er nesten bare sånne bittesmå sjapper der, men jeg fant utrolig masse fint! Og det koster jo ingenting her, så har jo gått helt amok når det gjelder shopping her. Kjøpte f. eks. et par Converse i sted til 1200 Bath, og delt på 5 så er det 240 kroner! Og du får en kjempe fin kjole til 200 Baht, altså 40 norske kroner. 

Jo, den andre kvelden så var vi ute å spiste på et fem stjerners hotel som heter Tide tror jeg, og etter det sang vi karaoke. Ikke at noen var så flinke, bortsett fra bruden som har en helt RÅ stemme! Men gøy var det. Noen bilder fra kvelden:Elise og Thea, kusiner til bruden. Kjempe søte :-)


Ingilvd, også kusine :-) 

Vi ankom forresten Bangsaen på en fredag. Og bildene over er fra lørdag! Søndagen og mandagen gjorde vi ikke stort, lå egentlig bare og latet oss og slikket sol ved bassenget. På tirsdagen dro vi inn til Bangkok for å besøke Grand Palace og ta longtailboat på elven her. Grand Palace var ikke annet enn varmt, var fint og da, men veldig varmt.. Longtailboat der i mot var utrolig morsomt! Vis man ser bort i fra at jeg fikk en stor bølge av det kloakkvannet over meg så.. Haha skikkelig ekkelt. Var også veldig interessant og se forskjellig på fattig og rik langs elven. På den ene siden kunne man se store flotte husene på den ene siden, og masse helt falleferdige slum boliger på den andre siden. Vi så også 6 eller 7 sånne svære øgler langs elven! Bilder:
 


Ble veldig mange bilder, og et langt innlegg, så får holde for nå! Kommer mer så fort jeg orker. Er egentlig ganske syk.. heheh. Klokken er straks ti på kvelden er nede nå, så nå skal jeg sette på en film før jeg legger meg :-) Natta!
INGEN ORD KAN SI HVOR MYE DET HER HAR GJORT MED OSS

Jeg vet ikke hva jeg skal si. Er helt stum. Fredags kvelden, rundt halv ti på kvelden her i Thailand sitter jeg og en venninne og slapper av. Ser litt på TV. Er helt tilfeldig innen CNN, og det første vi ser er "breaking news, Oslo bombing" 

Seriøst?

Bilder fra regjeringskvartalet. Alt ser helt forferdelig ut. Glass og papir overalt. Det så ut som en krigssone, i Oslo sentrum.. Hva skjer med  verden? Alle oss norske på Scandinavian Village her i Thailand samler seg rundt en pc, og leser artikkel for artikkel, alle er i sjokk. 

Et par timer senere etter at folk har lagt seg får jeg en melding inn på mobilen, "NÅ SKYTES DET PÅ UTØYA! FOLK SVØMMER FRA ØYA, DE ER LIVREDDE!"

Vi våknet dagen etter med en melding "7 døde i sentrum, 100 skutt og drept på Utøya".. Men det siste viste seg fort å være gårsdagens info. "Minst 80 ungdommer i alderen 14 til 22 er skutt og drept". 

Jeg er bare helt tom, har grått noen tårer for meg selv. Vet ikke en gang om jeg kjenner noen som har vært på den øya, er jo ikke mye info og få her nede..

Vi tente lys i bryllupet i går.

Alle tanker går til pårørende, skadde og døde. Og jeg håper alle hjemme har det bra! Skal være fakkeltog i hele Norge i morgen, skulle ønske jeg kunne vært der. Hele Norge støtter dere, i dag og for alltid.  

 
SMILETS LAND

Hei! Mobilblogger jeg.

Jeg har vært her nede i 4 dager nå, elsker det! Thailand er herlig :) folkene her er utrolig snille, de gjør absolutt alt for deg, og tar alt med et smil! Her om dagen så gikk jeg og noen andre jenter bort til resepsjonen for å høre om de hadde en badeball vi kunne lånt. Damen hadde ingen akkurat der og da, men hun hadde sånn walkie talkie og sa ett eller annet på thailandsk i den. Da viste det seg at hun hadde spurt alle på område om de visste om et sted hvor det lå en ball, så vi fikk beskjed om å gå tilbake til bassenget, for det var en som skulle komme å gi oss en liten ball. Herlige folk :)

Thailand er veldig anderledes i forhold til Norge, her har de ingen trafikkregler, folk gjør akkurat sånn som de vil. Det er utrolig billeg her! I går så fikk jeg kjøpt meg to kjoler til 240 bath, som tilsvarer under 50 kroner. I sted så spiste jeg lunsj til samme sum! Alt er latterlig billig her!

Eller så stor koser jeg meg! Har kommet godt igang med brunfargen, og nyter late dager ved bassenget :) i morgen skal vi på dagstur inn til bangkok, og se på litt forskjellig der. Mål til kjolen jeg skal ha i bryllupet er tatt, og skredderen kommer på onsdag for å prøve kjolen. Og med en gang pcn til mamma vil samarbeide skal jeg legge ut masse bilder!

Vi snakkes! Kos dere videre i kalde Norge :):):)HADE BRA NORGE, HALLO THAILAND!

Et kjapt innlegg før jeg tar og sover et par timer, for så å stå opp igjen grytidlig. Flyet vårt går fra Gardermoen halv ni til Schiphol i Nederland. Der skal vi vente et par timer, før vi setter oss på flyet for en 12 timers flytur til Bangkok, Thailand. Blir en lang dag, men det er verdt det! Kofferten er pakket, alt er forhåpentligvis med, og jeg er klar for 18 dager i Amazing Thailand. De første 15 dagene skal vi være et sted som heter Bangsaen, som ligger en times biltur sør for Bangkok, for så å dra inn til Bangkok igjen de siste dagene. De skal tilbringes på Lebua, med hotelrom et sted mellom 54 og 59 etasje! Deler av Hangover 2 ble spilt inn på dette hotellet! Grei utsikt da:

Skal nok få til et par innlegg der nede også, så vi snakkes i varmen! 
THAILAND OG MUSIKKTIPS

Om 6 dager og noen timer sitter jeg på Gardermoen for å ta flyet til Nederland, så videre til Bangkok, Thailand! Thailand er ikke akkurat stedet man pleier å dra til om sommeren, er mer et ferieparadis på vinteren siden nå om sommeren er regntid der nede. Men grunnen til at vi skal dra er fordi vi er invitert i bryllup! Min fille-kusine, fadderbarnet til mamma, og hennes forlovede bestemte seg for å holde hele bryllupsfesten der nede. Selvfølgelig sier man ja, når man blir invitert i bryllup i eksotiske Thailand! Vi tar som sagt flyet fra Gardermoen torsdag 14. juli, klokken 8.30 sånn ca. og videre fra Schiphol, Nederland rundt klokken 14. Vet ikke så mye om planene der nede enda, bortsett fra at bryllupet er den 23. og 24. juli, skal nok få gitt dere noen oppdateringer der nede og!

Men en ting som jeg håpet dere kunne hjulpet meg med, hehe. Fly tiden fra Schiphol til Bangkok er på 12 timer, så jeg trenger musikk! Har noen av dere noen bra sanger på lager? Hehhe :-)

AVREISEDATO SATT OG LITT MER INFO OM FAMILIEN

Da er avreisedatoen min satt, den blir 23. august, og jeg skal ta direktefly til familien. Jeg valgte å ikke dra til New York fordi jeg vil ha mer enn 1 dag med familien før jeg starter på skolen, noe vertsfamilien også ville satt stor pris på. Jeg skal jo til New York på våren igjen uansett, så New York får jeg med meg! Også får jeg 8 dager med vertsfamilien før skolen starter. På den tiden får jeg også mulighet til å bli kjent med stedet og folk på min egen alder! Jeg angrer ikke på at jeg valgte det sånn her :-) Nedturen er jo at jeg mest sannsynlig må reise alene fra Gardermoen til Minneapolis/St. Paul, men jeg overlever satser jeg på :-) Linda fra Explorius sendte meg også søknaden til vertsfamilien i dag! Morsomt å lese gjennom. Få vite de forskjellige reglene jeg har og sånn. F. eks. innetidene mine; Skoledager 9pm unless school activities, og weekends 12am at the latest. Stoor forskjell fra her hjemme, hvor jeg ikke får noen innetid, det eneste jeg får her er Ikke kom hjem alt for sent da. Men jeg hadde jo ikke forventet noe annet, så det skal gå helt fint, regner med at de fleste andre har den samme innetiden. De bor også 6miles utenfor sentrum, jeg trodde det var 3miles, men tydeligvis ikke. De har også "bare" 48acres med land i stedet for 100acres som jeg trodde. 

I brevet til vertsfamilien så står det at Chad (vfar) liker å gå på jakt! Noe som er lykke for meg, jeg har vært på elgjakt og rypejakt før, og syns det var utrolig gøy! Så vis han skal på jakt i løpet av oppholdet mitt skal jeg satse på å få være med. Hehe :-) Hun eldste vertssøteren min fyllte 8 år i februar, og i brevet står det at hun er veldig glad i løpe, og har fullfør flere 10km løp den siste tiden. Hun er 8 altså!! Sprekt. Har jeg fortalt dere at vertsmor er noe som heter General Manager at Gap Clothing? Som er et av de største klesmerkene i USA! Masse fine rabatter :-) Også sparer jeg jo sikkert en del shoppingpenger siden jeg ikke skal til New York, som jeg får brukt på Mall of America som ligger 1 time unna der jeg skal bo, som er Amerikas største kjøpesenter! 

Fikk også med et bilde av rommet jeg skal bo på:Og bilder fra andre steder i huset, men bildene er tatt med mobil så er veldig dårlig kvalitet. Men fikk med et bilde av "family dog", som er av en av hundene. Altså enten Reggie eller Harley som de så fint heter. De er av rasen Boston Terrier.


Det var så deilig å endelig få avklart det med avreisedato! Så nå går jeg bare å venter på flybilletter. Og så er jeg set to go! Flere som har fått søknaden til vertsfamilien?

 

Marie 
AVREISEDATO OG VISUM

Visum har kommet i posten, så nå er jeg både garantert  USA og Thailand! Lykke. 

EDIT: Har bestemt meg, og skal IKKE dra på soft landing camp. Avreisedato er ikke bestemt enda

Har også fått avreisedato i dag! Den 26. August! Jeg syns det er altfor sent.. jeg var jo forberedt på den 23. august.. Vis jeg drar den 26. får jeg bare 1 dag med familien før jeg begynner på skolen. Linda i Explorus sa jo at jeg mest sannsynlig kommer til å reise den 23. fordi det var den som passet best, og det står til og med noen papirer at vi vil ha med der MINST 5 dager før skolestart! Så akkurat nå er jeg litt små depp... Hadde ikke forventet å måtte vente så lenge... Nå ble det brått 53 dager i stedet for 50. 

Jeg kan få dra tidligere, men da går jeg glipp av soft landing camp i New York. Akkurat nå tenker jeg sånn at jeg ikke vil på soft landing camp, vil heller til familien. Det eneste som skjer i New York er jo se på forskjellige turist attraksjoner og shopping.. Jeg skal jo til New York senere det året med mamma og pappa, og jeg har jo Mall of America en time unna med all slags shopping muligheter der. Og vis jeg drar tidligere til familien så kan det alltids hende at vi tar oss en tur til Mall og America :-) 

Hva syns dere? Jeg vet det er mye det der å reise sammen med en gjeng som er i samme situasjon og sånn.. Men jeg vil så gjerne til vertsfamilien! 

Så jeg trenger litt hjelp fra dere, hva syns dere :-) ? 


WELCOME HOME!

I dag, kvart over ett, satt jeg meg på flybussen mot Gardermoen. Jeg skulle ikke ut å reise, men jeg skulle endelig få se igjen Anna som har bodd i Portugal det siste året hos faren sin. Sto og ventet en time, siden bussen kom veldig tidlig og flyet hennes var litt forsinket. Rart å tenke på at om 1 år er det jeg som står på Gardermoen for å se igjen venner og familie etter å ha vært i utlandet et år. Eller Anna har jo vært hjemme et par ganger, men nå er hun hjemme for godt! Og hun skal til og med kanskje begynne på Nordstrand neste år, bedre blir det ikke! Sykt å tenke på at om to uker så sitter noen av dere på Gardermoen for å forlate landet for et år, sykt hvordan tiden flyr! Misunner dere å dra så tidlig, jeg drar jo ikke før i slutten av august mest sannsynlig. Men så får jeg 18 dager i Thailand først da :-) 


<3

Har forresten fått pass og visum idag, så henter det på postkontoret på mandag. Så det blir Thailand på meg :-) hehe 
Hei! I slutten av august reiser jeg til Wisconsin for å være utvekslingselev der kommende skoleår. Reiser med Explorius, og har ISE i USA. Facebook: Marie Lian Mail: lian293@hotmail.com


arkiv


August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010


kategorier


 • » Før avreise!
 • » Vertsfamilien min!


 • linker


  AFS - Hanna i Arkansas
  EF - Cathrine i California
  EF - Charlotte i California
  EF - Ingeborg i Arizona
  Explorius - André i South Carolina
  Explorius - Cathrine i Arizona
  Explorius - Hanne i California
  Explorius - Hanne i California
  Explorius - Lene i California
  Explorius - Lene i Tennessee
  Explorius - Marte i Alabama
  Explorius - Veronica i California
  Speak/Aspect - Julie i Arizona
  Speak/Aspect - Kaja i California
  Speak/Aspect - Synne i Arizona

  design


  Designet er laget av Katrine.

  hits