MÅ MAN HA SPRÅKFAG I USA?

Jeg lurer skikkelig på om man må ha språkfag i USA? Jeg har snakket med rådgiver og hun sier jeg ikke trenger, mens assisterende rektor sier noe annet. Så jeg lurer skikkelig! Akkurat nå har jeg tysk, og er drittlei, så hadde ikke gjort noe om jeg ikke har det neste år. ehe.. 

Men ja, vet noen av dere?

 

5211269420_e32d705bc7_z_large
ALBUM FERDIG!

Etter noen timers slit med bittesmå, tosidige teipbiter, saks og bilder er albumet ferdig! Og jeg er ganske fornøyd, en liten smakebit;

 Har bare bilder i halve albumet, grunnen ser du over! hihi

Tommel opp!

 

Hva syns dere :D ?
ALBUM TIL VERTSFAMILIEN!

Nå rett etter at jeg har fått familie er jo begge veldig gira på bilder, så jeg tenke jeg skulle være litt søt å lage et album til dem! I tillegg til dette albumet skal vi kjøpe en bursdagsgave til Danielle, som har bursdag 28 februar, og en liten gave til Makenna også. Også noe til vertsmor og vertsfar også! + norsk melkesjokolade :)

 Litt søtt gjort av meg daaaa

 

Også har jeg fått enda flere bilder, ett hav Danielle som rir, og to bilder av hundene! Kjempe søte :DSøteeee

Også noen andre bilder jeg har fått;

De er så søte! Haha

 

Hva syns dere da?

Dere er superflinke til å kommentere for tiden! Det gir meg blogglyst :) haha lol
HER SKAL JEG BO ET ÅR

 

Vilde

24.jan.2011 kl.08:58

Kan du legge ut bilder fra byen du skal bo i?:)
Såklart :) Finner ikke så veldig mange bilder av byen og sånn, men kan legge ut det jeg fant!


Er egentlig ikke så mye mer :)
Sånn ser huset jeg skal bo i ut :) !
Snaiks

 
SVAR PÅ SPØRSMÅL

Da kjører jeg på meg svar på spørsmålene jeg fikk! Fikk ikke så mange, menmen. Skal ha flere spørsmålsrunder, så får se om jeg får flere da ;)

 

Tumblr_ley9l8hhff1qeqkyuo1_500_large

 

Jeg skal på utveksling i 2012/2013, og lurte på hvordan snittet ditt var nå til jul, og om du fikk 3 eller mindre i noen fag?

Snittet mitt til jul var det dårligste jeg noensinne har fått, fikk 3,6 i snitt. Fikk 3 treer og 1 toer..

Hvor i USA er det du skal da?

Jeg skal til en liten by som heter Menomonie som ligger I Wisconsin.

Har du fått konktat med vertsfamilien din?

Jepp


Er du fornøyd med plassen du er kommet til?

Ja veldig! Det virker som et utrolig koselig sted.Hvor stor er skolen du skal gå på, og har du funnet ut om du blir junior elr senior?

Skolen har ca. 1000 elever. Nei jeg vet ikke om jeg er junior eller senior enda.Gleder du deg til New York turen, regner sterkt med at du skal på den?!

Jaa! Jeg gleder meg sykt mye til New York!Hvilken sporter har du tenkt være med på i USA, om du skal?

Har tenkt på volleyball foreløpig, vet ikke hva annet jeg skal drive med.

Har du fått kontakt med vertsfamilien din enda? Og hvis ja, virker de hyggelige?

Ja det har jeg, og de virkelig utrolig hyggelige!

har du tatt slep-testen?

Neitok du stat/regionsvalg?

Nei

 

Tumblr_lewpq6jw8j1qeqkyuo1_500_large

Er det du eller foreldrene dine som betaler programavgiften/sprøyter etc? Betaler du lommerpenger selv?

Foreldrene mine betale programavgiften og spøryter. Jeg prøver å finne meg en jobb så jeg kan tjene litt penger, for planen er at jeg hvertfall skal betale noe av lommepengene selv!


Hvilke fag skal du ta i USA(fordypningsfag og sånt) :)?

Det vet jeg ikke enda. Skal avtale et møte med rådgiver på skolen min å finne ut av det.Skal du ha ordentlig Visa bankkort i USA, eller nøyer du deg med Visa electron?

Vet ikke enda.

Valgte du region eller stat selv, eller ble du plassert helt randoM?

Jeg tok ikke noe stat eller regionsvalg, men når søknaden min hadde blitt godkjent i USA hadde jeg blitt plasser i North Central Region.

Det er 2vgs du skal til USA sant?

Jepp!Jeg er et år yngre enn deg, og har utrolig lyst å fra til USA 2.året selv, men får ikke lov av foreldrene mine. Hvordan reagerte dine foreldre da du sa du ville på utveksling? Vet du hva jeg kan si for å få dem til å endre mening?

Jeg tror jeg var utrolig heldig når det gjelder det der. For jeg fikk et ja med en gang! Selvfølgelig var mamma og pappa skeptiske i begynnelsen, men etter at vi var på intervjuet roet de seg ned. Og når fikk familie, og de var så hyggelige roet de seg enda mer ned!


Hadde du en spesiell stat du ville komme til?

Egentlig så var det helt det samme for meg hvor jeg havnet. Ville selvfølgelig komme til et litt varmere sted, men jeg overlever med samme klimaet som i Norge JHvorfor valgte du å dra dra på utveksling?

Jeg ville vekk fra Norge, komme til en ny kultur, treffe nye mennesker, få venner for livet, lære språket, lære hvor mye jeg setter pris på alt her hjemme.. Ja, mange grunner!

Tumblr_lexwchnjco1qeqkyuo1_500_large

 

Håper det ga dere svar på noen spørsmål :) Bare å fortsette å stille spørsmål vis det er noe dere lurer på!

 
DE SISTE DAGENE

Beklager for ingen ordentlige innlegg den siste tiden, men har vært litt opptatt med bl.a. skoleball;

Siden sist har jeg fått to ekstremt lange mailer fra vertsfamilien, og jeg har brukt to dager på skrive svar! Jeg har fått mailer fra kontaktpersonen min og jeg har fått karakterkortet mitt. Så jeg kan vel begynne med mailen fra familien.

 

Jeg liker dem bare bedre og bedre! Jeg finner forløpig ingenting negativt å si om dem. De er veldig positive, og spør meg om alt, og svarer på alt. De har allerede snakket med en dame som har masse hester, og ordnet sånn at jeg skal få ridd masse der borte. ALLEREDE! De skal sette meg i kontakt med folk på min alder, så jeg ikke er helt ukjent når jeg kommer dit.

De har også fortalt at de har en kjempe stor familie, og det kommer til å bli flere familie "gatherings" og mange julemiddager med mange folk og mye støy, haha. Alle gleder seg til å møte meg, og jeg gleder meg ekstremt til å møte dem! Kunne godt dratt nå, med en gang!

Noe jeg gleder meg kjempe masse til er camping turer til The Great Lakes, tror det er ganske sikkert at jeg skal bli med på en av de, og jeg gleder meg kjempe masse! De er visst kjempe koselige, og de har det veldig gøy på de turene. Så det blir gøy :D !Det her er en av mailene (ja, meningen at det skal være ute av fokus), og som du ser skriver de masse, og alt i ett! haha :)

 

Kontaktpersonen min, Frank, har jeg ikke snakket så mye med. Bare sagt ifra at jeg har fått vite at jeg kommer dit, og gleder meg veldig osv. Han trodde at jeg kom dit nå, og ikke til sommeren. Men han skjønte det til slutt da... haha, han virker hyggelig :)

 

Også karkakterkortet mitt da.. Jeg har aldri fått så dårlig snitt før (3,6), skikkelig flaut. Også fikk jeg en toer! I nynorsk, ikke min sterkeste side.. Så jeg MÅ få mye bedre det semesteret her.. huffamegHerregud så flaut at det står en D der..

 

Også må jeg anbefale alle utvekslingsstudenter en bok jeg har kjøpt! UTVEKSLINGSELEV av Olav Schewe, veldig bar bok med all info du trenger!

Har også tatt andre Hepatitt B vaksine! 5 måneder til neste :)

 

Svarer på spørsmålsrunden i kveld. Vis det er noen som har noen spørsmål, kom med de nå!
CHAD, DIANE, DANIELLE OG MAKENNA AMUNDSON

Bildet er to år gammelt.

 

STILL MEG SPØRSMÅL I SPØRSMÅLSRUNDEN MIN HER!
JEG DIGGER VERTSFAMILIEN ALLEREDE!!

Har fått svar fra vertsfamilien nå, og jeg tror året kommer til å bli perfekt med dem som familie :D

4659956999_2dc54b0943_z_large

Lol, random bilde ..

De virker like gira som meg, og småjentene er helt i hundre når det kommer til å få en storesøster fra Norge! De har også mye slektninger i Oslo og Norge, som de skulle gi meg litt navn og adresser til. Og bestemoren til vertsfar gleder seg vilt til å endelig få noen å snakke norsk med, siden faren hennes emigrerte fra Norge til USA!

De bor på "landet", noen miles fra byen og skolen, på en veldig lite traffikert vei. Vis jeg skjønte riktig var det et lite jordbruk, med 50mål land! (Ingen hester da...) lol. De har allerede begynt å planlegge turer som jeg skal være med på, bl. a. et par campingturer til "The Great Lakes"! De skal også ordne det sånn at jeg får ridd masse der borte, siden de kjenner flere som har hester! Og eldste jenta deres (på 8 år) har såvidt begynt å ri.

De virker utrolig kule, og gleder seg til å bli mer kjent med meg. De har aldri hatt noen utvekslingselev hos seg tidligere, siden de ville vente til jentene deres var litt eldre. Nå er de 6 og 8 år gamle.

De har også et par jenter på min alder som pleier å sitte barnevakt for jentene deres, de skulle få dem til å kontakte meg så jeg har noen på min alder der når jeg kommer!

De fortalte meg litt som skolen jeg skal gå på også, og sa at klassen jeg havner i kommer til å ha 250 elever! haha. Det går ca. 1000 elever der nå (ca. 20 er utvekslingselever). Det er også et bredt spekter med aktiviteter å drive med på fritiden der.

Åååh, jeg gleder meg vilt :D !!!

Tumblr_lf51joktnd1qcnk79o1_500_large
SPØRSMÅLSRUNDE!

Ok, da skal jeg prøve å ha en spørsmålsrunde, men jeg gidder bare ha det vis jeg får nok spørsmål! Gidder ikke ha det vis jeg bare får 5 spørsmål liksom .. Så vær så snill, spør i vei! For jeg syns det er morsomt å svare på spørsmål :-) Ask me anything!

 

Bleecker-and-macdougal-34.3_large

 

Svarer når jeg har fått nok spørsmål :-)
ENDELIG RIKTIG MAILADRESSE!

Jeg sendte mail til Explorius på lørdag og sa at jeg hadde fått feil mailadresse til vertsfamilien, og idag fikk jeg svar om at hun skulle snakke med ISE og få ordnet den riktige. Så sjekket jeg profilen min ISE nå nettopp, og da var mailadressen forandret fra ....@net.net til .....@yahoo.com! Så nå er mailen som jeg egentlig skulle sende på fredag, sendt på nytt! Håper på svar fort, og er utrooolig gira nå!

Har også sendt mail til kontaktpersonen min,  og sagt ifra at jeg har fått vite at jeg skal til Menomonie, og at jeg gleder meg! haha.

 Menomonie High School! :)

 

Dere har forresten vært utrolig flinke til å kommentere de to siste innleggene mine! Blir glad når jeg ser sånt. Og leser tallene mine har økt fra  ca. 50 vær dag til over 300! Haha..

 

Men jaja. Kommer tilbake når jeg får svar fra enten vertsfamilien eller Frank :)
MENOMONIE OG FAMILIEN AMUNDSON!

I går når jeg kom hjem fra revy, sånn ca halv elleve. Tenkte jeg at jeg liksågodt kunne sjekke mailen min, ikke at jeg hadde så høye forhåpninger. Men neida! Der sto det en ny mail fra Explorius med tittelen "DIN VERTSFAMILIE!!!"

Jeg kunne ikke tro det, det har gått 9 dager siden søknaden min ble godkjent i usa. Det har gått 7 dager siden jeg fikk vite at de var i gang med plassering til meg. Det er helt sykt! Det har gått helt sykt fort, og jeg er fortsatt i sjokk!

Jeg har skjønt at så godt som halvparten av dere har googlet stedet, og jeg tror dere vet mer om stedet enn meg! For det eneste jeg er opptatt av nå er å få kontakt med familien. Jeg har selvfølgelig fått en mailadresse som ikke funker, så har googlet dem i hele natt for å se om jeg finner noe info om dem i det hele tatt! Men jeg merker ganske godt at jeg ikke er norgesmester i googling.. haha!

 

Men det jeg vet om familien er at vertsmor heter Diane Amundson, og vertsfar heter Chad Amundson. Jeg har fått to yngre vertssøstre, Danielle (7), og Mekenna (6). Og to hunder og en katt!

 

Jeg skal gå på Menomonie High School, som ligger 3 miles fra der jeg skal bo. Så nå blir det gul skolebuss til skolen vær eneste dag! Wohooo. Har egentlig alltid drømt om å kjøre de gule skolebussene! haha.

 

'Area representativ'  heter Cindy, og kontakt personen min er en mann som jobber på skolen som heter Frank!

 

COMMUNITY INFORMATION
The community is small town. The nearest big city is Eau Claire (25 miles). The Closest arrival airport is EAU , in the city of Eau Claire , WI. Points of interest in the community: WI Dells, Lake Superior, many lakes, parks, rivers, snowboard and ski hills, Mall of America and Valley Fair across the Minnesota border.

 

Det var litt av det som det sto i mailen, MALL OF AMERICA <3 haha.

 

Ellers så er det samme klima der som i Norge.... jippi! Også ligger det 71 meter over havet, vis noen lurte. Kommer tilbake med mer info når jeg har snakket litt med vertsfamilien og fått vite litt mer og sånn!

 Konfbilde fra 09'

 

Er det i det hele tatt noen andre som har fått familie? Føler at jeg er den første! haha.
JEG HAR FÅTT VERTSFAMILIE!!!!!!

Herregud, nå kan jeg virkelig hoppe opp på bordet å skrike! Søknaden min har vært godkjent i kun 9 dager, og jeg HAR FÅTT VERTSFAMILIE!!!!

 

Neste år skal tilbringes her;

 I Menomonie, Wisconsin!

Herregud jeg er så sykt gira nå! Skriver et innlegg i morgen eller noe om skolen, byen og vertsfamilien!

Sykt glad nå!
"DET KAN TYDE PÅ AT DE ALLEREDE ER I GANG MED PLASSERING TIL DEG"

Jeg sendte jo en mail til Explorius her om dagen, for å sjekke hva "This student is placed" betyr. Og da fikk jeg svaret;

"DET KAN TYDE PÅ AT DE ALLEREDE ER I GANG MED PLASSERING TIL DEG"

Hun sa at det fortsatt kan to noen dager før Explorius får høre noe om dette, for det er fortsatt ikke sikkert det kommer i mål. For det skal jo bli funnet familie, kontaktperson og skoleplass på samme sted og det tar ofte noen runder for alle tre klaffer samtidig.

Jeg spurte også hvem denne Gary var, og da fikk jeg svaret;

Gary er en av plasseringsansvarlig hos ISE i USA så det er han som sitter og jobber med din plassering

 

Explorius skulle gi med bedskjed med en gang de fikk noe mer informasjon.

 

Så det er tydelig at det er ett eller annet som skjer! Utrolig morsomt :D

Er det noen andre som har kommet så "langt" ?

 

Det er de statene som er mørkeblå som jeg kan komme til, siden jeg ble plasser i North Central Region. Hehe, ser ikke ut som om jeg får et varmere klima enn i Norge, noe jeg hadde håpet på.. Men det får være det samme! Det blir et bra år :D
DETTE BLE SKREVET OM MEG

Har fått spørsmål om jeg kan skrive hva som ble skrevet om meg, sååå her er det, skal skrive under hva som er feil :)

 

Comments:   THIS STUDENT IS PLACED: Marie is a happy, nice, well-behaved, gentle, and simple girl that is easy to live with. She is an A-/B student that is very conscientious about her studies and frequently participates in class discussions. She does have an advanced level of English skills. Marie sings in the school choir and used to participate in the marching band. Her greatest passion is horseriding and she rides her horse, Herkules every week. She participates in show jumping and hopes to continue riding while in the USA. In her free time Marie enjoys going to the cinema, eating out, and going on walks.

 

 

 

Som dere ser så står det "THIS STUDENT IS PLACED" !!! Er det noen andre det også står det på??

 

Og det her er feil;

 

- Jeg synger ikke i kor (men skrev at jeg gjorde det før, akkurat som det står at jeg spilte i korps før)

- Og Herkules er ikke min egen hest, det er også misforstått

- Også deltar jeg ikke sååå mye i diskusjoner i klassen, men engelsk læreren min hadde skrevet det, så da gjør jeg kanskje det da? haha

- Og jeg går ikke så mye på turer som det virker som her.. lol

 

Tumblr_l8eq20kdo61qcpylbo1_500_large

Men tommel opp! Det her går bra! Og om jeg allerede har fått vertsfamilie går det strålende :D
THIS STUDENT IS PLACED

Dette var det som det sto når jeg logget inn søknadssiden min på iseusa.com i sted, er det noen som kan si meg hva det betyr?? Betyr det at jeg har fått familie eller noe?? Det at jo bare gått 2dager siden søknaden min ble godkjent, eller så var det tre.. Men jeg lurer skikkelig, for det sto ikke det i går!! Så kan noen gi meg et svar på hva "thos student is placed" betyr??

Sitter for øyeblikket i bilen på vei til landslagssamling på Frya, så det ble bare et kort lite mobilinnlegg nå!

PREMIERE PÅ NORDSTRANDS REVYEN "LURVELEVEN" PÅ MANDAG!! KOMKOMKOM

Snakkes :-)DA HAR SØKNADEN BLITT GODKJENT I USA OGSÅ!Haha, er et par feil der da... står at jeg er 0cm høy, og veier 0kg! Og at jeg synger i skolekoret?! noe jeg absolutt ikke gjør...

 

YES! Da har søknaden min blitt godkjent i USA også, sykt digg! Aldri noe mer Reviewing, nå er det APPROVED! Sykt digg, og jeg er så glad nå :D 

Så nå skal jeg smøre meg med tålmodighet, og håpe på en bra vertsfamilie!

 

Hvem flere har fått søknaden godkjent :) ?
TO SVAR

Jeg begynner å bli passe lei ordnet "Reviewing" nå... Er det i et hele tatt noen sin søknad som er ferdig godskjent i USA?

 

EDIT; Har nå fått med meg at én har fått den godskjent; André! Luckyyyyy

Godt nyttår forresten!
Kult å ta bilder av huset sitt til søknaden, åjadda

 

Den siste tiden har jeg tenkt utrolig mye på utvekslingen. Jeg gleder meg så sinsykt mye! Venner og bekjente snakker med meg daglig om det, og da spør de meg alltid om hvordan jeg tør og reise fra all familie og venner, og selvfølgelig om jeg gruer meg. Vel, jeg kan jo svare på de to spørsmålene her.

 

Når folk spør meg om hva jeg tenker om å reise fra venner, familie, alt og alle og om jeg kommer til å savne dem, så tenker jeg SELVFØLGELIG! Jeg kommer til å savne alle noe helt sinsykt, og jeg kommer til å ha noen helt jævlige perioder hvor jeg bare vil hjem. Men jeg vet at jeg (forhåpentligvis) kommer til bra vertsfamilie som vil behandle meg som sin egen datter, og som kommer til å ta vare på meg. Jeg kommer også til å få gode venner som jeg kan søke trøst i akkurat som jeg har her hjemme. For det er jo ikke slik at jeg kommer til å både være familie- og venneløs når jeg er der borte, ikke kommer jeg til å bo på et hotell heller (som noen faktisk har spurt meg om) ett helt år. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra jeg, og JA jeg kommer til å savne dere!

 

Og spørsmålet jeg får 23454 ganger daglig; Gruer du deg ikke?

Og nå skal jeg svare helt ærlig på det.

NEI, jeg gruer meg ikke.. enda.. Jeg gleder meg noe helt sinnsykt! Jeg tror det med å grue seg kommer mer til sommeren, sånn de nærmeste ukene før jeg drar. For egentlig så har det ikke gått helt opp for meg at jeg reiser bort i 11 måneder (skal på ferie med mamma og pappa 3uker etter selve utvekslingen så blir til sammen ca. 11 måneder og ikke 10, haha) . Det virker foreløpig bare som en fantasi vis dere skjønner?

 Jeg syns det er gøy å svare på spørsmål jeg, så har veldig lyst til å ha en spørsmålsrunde, vil dere at jeg skal ha det?

 

Sneiks!
Hei! I slutten av august reiser jeg til Wisconsin for å være utvekslingselev der kommende skoleår. Reiser med Explorius, og har ISE i USA. Facebook: Marie Lian Mail: lian293@hotmail.com


arkiv


Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010


kategorier


 • » Før avreise!
 • » Vertsfamilien min!


 • linker


  AFS - Hanna i Arkansas
  EF - Cathrine i California
  EF - Charlotte i California
  EF - Ingeborg i Arizona
  Explorius - Cathrine i Arizona
  Explorius - Hanne i California
  Explorius - Hanne i California
  Explorius - Lene i California
  Explorius - Marte i Alabama
  Explorius - Veronica i California
  Speak/Aspect - Julie i Arizona
  Speak/Aspect - Kaja i California
  Speak/Aspect - Synne i Arizona

  design


  Designet er laget av Katrine.

  hits